Nema proizvoda

Ukupan iznos: 0.00KM
Korpa Nastavi kupovinu
Korpa 0 korpa

Savjeti

Veš mašina

Veš mašina

SODA ZA PRANJE
Mašina za veš se korišćenjem prlja. Za održavanje higijene perite veš na višim temperaturama. A kada odlučite da očistite bubanj upotrebite sodu za pranje. Sunđerom oribajte unutrašnjost, pustite je da jednom iscentrifugira prazna. Kasnije prilikom pranja veša stavite malo praha uz prašak. I stvari će biti čistije.

SKIDANJE KAMENCA
Koristite natrijum karbonat, otopite 300 do 400 grama u kipućoj vodi . Pre nego sipate ovaj rastvor u mašinu, u nju sipajte četiri litra vode. Uključite program pranja na 95 stepeni, bez pretpranja. Što je duži program i što je viša temperatura efekat će biti bolji. Postoji mogućnost da će voda u bubnju peniti. Soda će otopiti sve masnoće i druge nataložene stvari. Neka program odradi do kraja sa svim ispiranjima i centrifugiranjima. Kada završi očistite filter. Zatim ponovite postupak pranja, ali ovog puta sa litrom alkoholnog sirćeta koje ćete sipati u dozer za prašak.

DOZER 
Dozer bi trebalo da perete svaki put kada mašina završi program. Izvucite je i dobro očistite sirćetom, a zatim isperite vodom. To je mesto na kome se najlakše stvara buđ, a bez poteškoća može da uprlja i garderobu. Možete je i s vremena na vreme četkati starom četkicom za zube. I gumu na vratima treba da održavate - svaka tri meseca premažite je glicerinom, a posle svakog pranja, obavezno je obrišite.

Podijelite ovu objavu