Nema proizvoda

Ukupan iznos: 0.00KM
Korpa Nastavi kupovinu
Korpa 0 korpa

Savjeti

  • home
  • Savjeti
  • Mašina za suđe bolje će raditi ako:
Mašina za suđe bolje će raditi ako:

Mašina za suđe bolje će raditi ako:

Mašina za suđe bolje će raditi ako:

Provjerite prskalicu
Ako suđe složite previsoko i blokirate rotirajuću prskalicu, suđe se neće dobro oprati! Provjerite i rupice na prskalicama i uvjerite se da nisu začepljene. Ako je potrebno, očistite ih čačkalicom.

Provjerite odvod
Očistite hranu koja je ostala na dnu mašine, kao i filter.

Ne koristite previše deterdženta
Pogrešno je misliti da posuda za deterdžent uvijek treba da se napuni do vrha. Previše deterdženta može ostaviti mrlje i tragove na čašama.

Provjerite temperaturu vode
Ako vrućoj vodi treba malo više da dođe do sudopera, to znači da ni mašina za suđe na početku neće dobiti dovoljno vruće vode, što otežava pranje. Ako je potrebno, uključite mašinu nakon što ste u sudoperi koristili toplu vodu.

Čistite unutrašnjost mašine za suđe
Masnoće, ostaci deterdženta i kamenac zadržavaju se u unutrašnjosti mašine za suđe. Operite ih alkoholnim sirćetom. Svakih nekoliko mjeseci upalite mašinu kad je prazna. Ne koristite deterdžent. Kad voda počne puniti dno perilice, otvorite je i dodajte šoljicu do dvije alkoholnog sirćeta u vodu i pustite da odradi do kraja.

Ušteda
Da biste smanjili potrošnju energije, a time i račun za struju, mašinu za suđe možete isključiti odmah nakon programa ispiranja i ostaviti posuđe da se osuši na vazduhu. Tako ćete izbjeći program vrućeg sušenja, a time i smanjiti potrošnju električne energije.

Podijelite ovu objavu